Operativac ANB-a optužio načelnike za uništavanje dokumentacije
Agencija za nacionalnu bezbjednost

SDT postupilo po prijavi Vukšića, na saslušanje pozvana dva načelnika tajne policije

Operativac ANB-a optužio načelnike za uništavanje dokumentacije

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić podnio je krivičnu prijavu protiv nekoliko visokih službenika Agencije, među kojima su, kako nezvanično saznaje Dan, i načelnici D.G. i L.B.

Prijava je sačinjena na osnovu operativnih radnji službenika ANB-a i proslijeđena Specijalnom državnom tužilaštvu.

Koliko se lica našlo na tom spisku javnosti nije poznato, ali ono što je izvjesno jeste da je Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet po prijavi u kojoj je izražena sumnja da su ta lica učestvovala u nezakonitim radnjama, među kojima je i uništavanje strogo povjerljivih dokumenata.

Specijalno tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, poslalo je tim licima pozive za saslušanje u svojstvu građana na okolnosti nestanka i uništenja povjerljivog materijala.

Iz Specijalnog tužilaštva nezvanično su potvrdili ovu informaciju, ali nisu željeli da je komentarišu i da saopšte bilo kakve detalje, s obzirom da predmet nosi oznaku tajnosti.

Izvor upućen u slučaj uništavanja dokaza potvrdio je da je predmet formiran i da je u fazi izviđaja.

Sva lica koja će se izjasniti na navode iz krivične prijave biće predmet provjere tužilaštva, koje će nakon svih prikupljenih dokaza odlučiti da li je prijava osnovana ili ne.

Pored sumnji u uništavanje dokumentacije ANB-a neposredno nakon izbora održanih 30. avgusta prošle godine, premijer Zdravko Krivokapić vjeruje da je uništen i veliki dio vladine dokumentacije od 2016. do 2020. godine.

Šef ANB-a Dejan Vukšić kazao je u izjavi za Dan da se radi o tajnom predmetu i da ne može ništa da kaže tim povodom.

“Ne želim ni na koji način da narušim bilo šta”, rekao je Vukšić.

Od imenovanja za v.d. direktora ANB-a, on je smijenio više načelnika sektora u toj agenciji: Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića i Iliju Živanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.