Japanski premijer odlučan: Održavanje Olimpijskih igara označava pobjedu čovjeka nad pandemijom
Ilustracija

Japanski premijer odlučan: Održavanje Olimpijskih igara označava pobjedu čovjeka nad pandemijom

Japanski premijer Jošihide Suga rekao je da je odlučan da se ovog ljeta održe Olimpijske igre u Tokiju, uprkos neizvjesnosti koja raste u Japanu zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Govoreći na virutelnom sastanku Svjetskog ekonomskog foruma, Suga je rekao da bi Olimpijske igre trebalo da budu simbol ljudske pobjede nad pandemijom. Obećao je da će što prije staviti infekciju pod kontrolu, kako bi se Olimpijske igre mogle održati na bezbjedan način.

Olimpijske igre trebalo je da se održe prošlog ljeta u Tokiju, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije koronavirusa i počeće 23. jula.

Organizatori razmatraju brojne scenarije, uključujući i to da se takmičenje održi bez publike.

Hitne mjere protiv širenja koronavirusa mogle bi da ostanu na snazi u Japanu još nekoliko nedelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.