Vlada CG: Nijesmo dobili zvaničnu ponudu donacije vakcina od Deripaske
Vlada Crne Gore

Vlada CG: Nijesmo dobili zvaničnu ponudu donacije vakcina od Deripaske

Vlada Crne Gore saopštila je da nije dobila zvaničnu ponudu donacije vakcina fondacije Olega Deripaske.

"Povodom najnovijih natpisa u pojedinim medijima da je Vlada Crne Gore odbila donaciju vakcina protiv virusa SARS-CoV-2 humanitarne fondacije “Volnoe djelo“ Olega Deripaske, jasno i nedvosmisleno saopštavamo da je riječ o neistini i da nikakva zvanična ponuda donacije navedene fondacije nikad nije stigla niti Ministarstvu zdravlja, niti Vladi", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je pozvala crnogorsku javnost, a posebno medije na odgovornost kad je riječ o prezentovanju, prenošenju i tumačenju informacija u vezi sa aktuelnom pandemijom i predstojećom imunizacijom.

"Svaki neodgovoran potez i netačna informacija imaju direktnu štetu po građane Crne Gore", kazali su iz Vlade.

Podsjećamo, Pobjeda je objavila da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović odbila donaciju ruskog biznismena Olega Deripaske od 100.000 doza ruskih vakcina protiv korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.