Jedan od najboljih igrača u istoriji kluba novi trener Budućnost Volija: Osjećaću se kao kod kuće i pružiću sve od sebe
Dejan Milojević

Jedan od najboljih igrača u istoriji kluba novi trener Budućnost Volija: Osjećaću se kao kod kuće i pružiću sve od sebe

Jedan od najboljih igrača u istoriji košarkaškog kluba Budućnost Voli Dejan Milojević, danas je predstavljen kao novi strateg Budućnost Volija.

“Podgorica je meni drugi grad, gdje imam mnogo prijatelja, gdje sam i privatno dolazio a ne samo profesionalno. Osjećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe”, poručio je novi trener “Plavih” na pres konferenciji kluba,prenosi Mediabiro.

On je dodao da mu je prvobitni plan bio da ode u Ameriku, ali i da je korona poremetila pregovore sa dva NBA kluba. 

“Budućnost Voli je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnost Voliju, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobijediti”, poručio je Milojević.

Pored rezultata, koji su obaveza, Milivojević smatra da taj klub može da izrodi i neke mlade talente. O eventualnim pojačanjima će, kako je dodao, razmišljati u narednom period, a rok za ABA ligu biće najvjerovatnije do kraja februara.

“Narednih dana ćemo vidjeti. Da se malo bolje upoznam sa igračima, da bih donio ozbiljniji sud. Jedno je gledati sa strane, a drugo kada si unutra i vidiš kompletnu sliku sastava. Svi igrači su moji prijatelji, ja bez njih i oni bez mene ne možemo biti uspješni. Pokušaću da napravim da budemo jedno”, poručio je Milojević.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan poželio je dobrodošlicu novom treneru i starom igraču.

“Deceniju sam na čelu kluba, a prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacija koje su pravile velike rezultate, koje su osvajale titule početkom prve decenije vijeka. Nakon uspješne karijere igrača, kao trener nam je pravio velike probleme u ostvarenju ciljeva. Njegov trijumf na klupi Mege protiv nas 2016. godine u ABA plej-ofu je za mene najteži poraz. Uskratio nas je da se već te godine borimo za ABA tron u finalu. Ponosan sam što smo nakon tri ili četiri poziva u posljednjih pet-šest godina došli u situaciju da nas Dejan void”, rekao je Bokan.

Osvrnuvši se na okolnosti vezane za odlazak sada već bivšeg trenera Petra Mijovića, Bokan mu se zahvalio na profesionalnom i odgovornom obavljanju posla.

“Želim mu sreću u nastavku karijere, siguran sam da je perspektivan trener i da će nastaviti da gradi karijeru. Povjerenje koje je dobio u Budućnost Voliju od 2017. do srijede je ono što je Petra Mijovića dovelo na mnogo veći nivo trenera, nego prije nego je došao u klub. Zaslužuje da mu se pohvalno obratim”, istakao je Bokan.

Definitivna odluka o njegovom odlasku, kako je naveo, bila je gotovo izvjesna već u utorak.

“U razgovoru koji smo imali pred meč sa Virtusom u Bolonji, ponovio je da nije zadovoljan kako reaguju igrači i da je skeptik da tim pod njegovim vođstvom može doći do značajnog rezultata. Na tom sastanku, gdje sam bio prisutan, očekivao je reakciju od igrača i to nije dobio na meču protiv Virtusa. Nije je dobio ni na drugom meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani prethodne sedmice, a nije bio ni zadovoljan igrom u četvrtoj dionici pobjede nad Borcem u Čačku”, dodao je Bokan.

Sveukupno, kako je rekao, rezultati Mijovića od starta sezona bili su dobri.

“Da budem precizan, ovdje nije problem u porazima, već u reakciji tima i onom što bi dovelo Budućnost Voli u situaciju koju navijači ipak ne bi mogli prihvatiti. Po dolasku iz Italije, oko 19 časova u srijedu mi je saopštio odluku da želi da pruži šansu ekipi i da ekipa pod njegovim vođstvom ne može da se podigne”, poručio je Bokan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.