Preminula dva štićenika Doma starih BP
Dom starih u Bijelom Polju

Preminula dva štićenika Doma starih BP

Dva korisnika Doma za stare u Bijelom Polju preminuli od posljedica koronavirusa.

Preminuli je bio štićenik Doma za stare Bijelo Polje,u kojem je u ponedjeljak otkrivena infekcija.

Takođe, u samom Domu preminula je štićenica te ustanove (79) od posljedica infekcije izazvanih koronavirusom.

U bjelopoljskoj bolnici hospitalizovano je 12 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom i oni su stabilnog zdravstvenog stanja, saopšteno je Kodexu iz te zdravstvene ustanove.

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) je saopšteno da je infekcija novim koronavirusom potvrđena kod 39 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju.

"Od ukupno 162 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju, IJZCG je testirao 161, dok će se test za jednog korisnika ponoviti. Infekcija novim koronavirusom je potvrđena kod još 39 korisnika. Uključujući sedam pozitivnih slučajeva od utorka, trenutno u Domu za stare u Bijelom Polju ima 46 pozitivnih osoba na novi koronavirus", saopštili su iz IJZCG.

Dodali su da je 11 korisnika Doma za stare hospitalizovano u Opštoj bolnici Bijelo Polje.

"Jedan je preminuo, a smrt od posljedica infekcije koronavirusom je, u međuvremenu, potvrđena i kod još jednog korisnika koji je boravio u Domu", piše u saopštenju.

Iz IJZCG su kazali da je u toku testiranje zaposlenih u Domu za stare, te da će o rezultatima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Poručili su da nastavljaju da, zajedno sa nadležnom higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijelo Polje, intenzivno prate epidemiološku situaciju u pomenutoj ustanovi, kao i da pružaju svu neophodnu podršku i pomoć iz domena rada i zakonskih nadležnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.