Vladan Dubljević podnio ostavku na mjesto direktora Uprave za ugljovodonike
Vladan Dubljević

Vladan Dubljević podnio ostavku na mjesto direktora Uprave za ugljovodonike

Direktor Uprave za ugljovodonike Vladan Dubljević podnio je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je za „Dan” iz te institucije.

“Gospodin Vladan Dubljević podnio je ostavku na mjesto direktora Uprave za ugljovodonike u petak, 22. januara. Ostavku je uputio na adresu Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) ministru Mladenu Bojaniću”, kazali su za Dan iz Uprave za ugljovodonike.

Na pitanja zbog čega je podnio ostavku, da li ima veze sa promjenom vlasti, te da li mu je ponuđeno da nastavi da radi u Upravi za ugljovodonike, naveli su da o detaljima komunikacije između Dubljevića i Ministarstva kapitalnih investicija Uprava za ugljovodonike nije u mogućnosti da odgovori.

Prema pouzdanim informacijama Dana, Vlada će najvjerovatnije imenovati novog direktora Uprave na sjednici u četvrtak.

Na tu poziciju trebalo bi da imenuju osobu koja je već zaposlena u Upravi, saznaje Dan.

Dubljević je,prema informacijama Dana, ostavku podnio nakon najava iz vlasti da će smijeniti sve kadrove koje je postavila prethodna vlada. Na osnovu pouzdanih informacija, njemu je ponuđeno da ostane u Upravi, ali ne na poziciji direktora, što nije prihvatio.

Dubljević je na poziciji direktora Uprave primao platu od 1.156 eura, po podacima Agencije za sprečavanje korupcije za 2019. godinu. On bi tu platu trebalo da prima godinu nakon što je podnio ostavku.

Od 2004. do 2009. godine bio je direktor JU Republički zavod za geološka istraživanja u Podgorici. Pomoćnik ministra ekonomije postaje 2009. godine i tu funkciju je obavljao do 2014. godine, nakon čega je izabran na poziciju predsjed nika Odbora direktora AD Rudnik uglja Pljevlja. Na toj funkciji ostao je do kraja 2016. godine, kada je imenovan za direktora Uprave za ugljovodonike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.