Zainteresovani za ulaganja u inovacije i mlade
Medoks i Kašćelan

Kašćelan sa britanskom ambasadorkom

Zainteresovani za ulaganja u inovacije i mlade

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks koja je, u okviru nastupne posjete Prijestonici , obišla i zgradu bivšeg britanskog poslanstva, odnosno Muzičke akademije, Osnovnu školu „Njegoš“, Biljardu i Centar za lokalni ekonomski razvoj i EU projekte.

Kašćelan je predstavio ambasadorki Medoks najvažnije projekte koje gradska uprava realizuje, kao i razvojne planove u više privrednih djelatnosti u koje bi mogli da se uključe i investitori iz Ujedinjenog Kraljevstva. U tom kontekstu pomenuta je gradnja hotela Lokanda kroz privatno-javno partnerstvo, kao i razvoj „zelenih“ poslova u Prijestonici.

 Kašćelan je govorio i o značaju Zakona o Prijestonici za razvoj grada, navodeći da je cilj lokalne uprave stvaranje uslova za nova zapošljavanja i privlačenje stranih investitora obezbjeđivanjem konkurentnih uslova i podsticajnih mjera za poslovanje.  

Kašćelan je sa Medoks razgovarao i o funkcionisanju lokalne uprave u svijetlu političkih promjena u zemlji, kao i o uticaju odluka izvršne vlasti na opštine, a vezano za zakonsku regulativu i sprovođenje javnih nabavki, izdavanje planske dokumentacije i privremeno finansiranje.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti da se reafirmiše ideja o bratimljenju Prijestonice Cetinje i britanskog kraljevskog grada Windsora, te saglasili da lokalna uprava pošalje pismo o namjerama britanskoj ambasadi u Podgorici kako bi se istražile mogućnosti za realizovanje ove ideje.   

Ambasadorka Medoks kazala je da nije slučajno Cetinje njena prva stanica u obilasku Crne Gore, navodeći da se nada da će joj  „putovanje“ na koje je krenula pomoći da bolje upozna Crnu Goru i njene stanovnike.

Ona je ocijenila i da je Cetinje kolijevka crnogorske kulture, dodajući da ono nije samo dio istorije Crne Gore, nego i njena budućnost.

Medoks je kazala i da se britanska ambasada trudi da unaprijedi investicione i trgovinske veze između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, te da su posebno zainteresovani za ulaganja u inovacije i mlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.