Godina od pogibije Kobija Brajanta: Dan kad je
Kobi i Đijana Brajant na jednom od mnogobrojnih murala iscrtanih u njihovu čast

Godina od pogibije Kobija Brajanta: Dan kad je "Mamba" sa ćerkom otišao u legendu

Na današnji dan prije 12 mjeseci, 26. januara 2020. godine, poginuo je jedan od najvećih košarkaša u istoriji ove igre – Kobi Brajant. Legendarni američki igrač stradao je u helikopterskoj nesreći, u kojoj je život izgubila i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, kao i još sedmoro osoba.

Helikopter Kobija Brajanta srušio se kod mesta Kalabasas, kada je zbog loše vidljivosti i teških uslova za let udario u brdo.

Preživjelih nije bilo u jednoj od najvećih nesreća koje su pogodile sport, nakon koje je trajala višenedeljna žalost za Kobijem i stradalima u letjelici.

Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

Draftovao ga je Šarlot, ali je čitavu karijeru proveo u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24, koje je Brajant nosio.

Kobi je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na Ol-star utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.

Sa reprezentacijom SAD osvojio je dvije zlatne medalje na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Brajant je osvojio i Oskara 2018. godine, za kratki animirani film "Draga košarko".

Iza sebe je ostavio suprugu Vanesu i tri ćerke, ali će zauvjek ostati upamćen jer "Mamba nikada ne umire".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.