Crnoj Gori liberalizam potrebniji nego ikada
Ilustracija

31 godina od osnivanja LSCG

Crnoj Gori liberalizam potrebniji nego ikada

Danas se navršava 31 godina od osnivanja Liberalnog saveza Crne Gore, prve suverenističke, proevropske i građanske partije u Crnoj Gori, koja je nastala i djelovala kao simbol slobode i svjetlo koje je pokazalo put Crnoj Gori u mraku rata, nacionalizma i mržnje, saopštio je Jovo Rabrenović potpredsjednik Liberalne partije.

"I danas je Crnoj Gori ideja liberalizma potrebnija nego ikada, u vremenu kada svjedočimo buđenju nacionalizma, klerikalizma i populizma, naročito sa pozicija nove većine i Vlade Crne Gore koja svojim djelovanjem nastoji da potre sve vrijednosti na kojima je počivao i LSCG a kasnije i moderna, suverena država Crna Gora", naveo je Rabrenović.

Dodaje da ideja LSCG koju danas u Crnoj Gori baštini i nastavlja jedino Liberalna partija, mora biti stalno pred očima kao vizija koja će okupiti sve procrnogorske, moderne i evropske snage koje će sačuvati iskru slobode koje je ovaj moćni, i sad već istorijski, pokret zapalio.

"Mi ćemo ostati nepokolebljivi sljedbenici i promoteri takve ideje", zaključio je Rabrenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.