Đokić: Ministarka zdravlja odbila donaciju vakcina, a traži ih od Srbije
Emil Đokić, Foto: SD

Đokić: Ministarka zdravlja odbila donaciju vakcina, a traži ih od Srbije

Ministarka zdravlja Borovinić-Bojović odbila je, kako smo juče na presu mogli čuti od njenih saradnika, 10 000 vakcina donacije Petrosa Statisa, da bismo istovremeno dobili informaciju od sprskog ministra zdravlja Lončara da mu se "javila ministarka Crne Gore povodom pomoći za vakcine“. Dakle, pomoć jednog subjekta se glatko odbija, a onda se na drugoj strani ista ta pomoć traži, što ne ostavlja nikakvu sumnju da je ovdje riječ o političkim motivima, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Emil Đokić.

"Kako je Crna Gora u situaciji da tek pribavlja opremu za skladištenje vakcina, te da u državni nema niti jedne jedine vakcine, osim maglovitih i katkad polutačnih informacija ministarke, odbiti bilo kakvu pomoć je potpuno suludo, a kad još tu istu pomoć  tražite na drugoj strani za koju cijenite da vam je "bliska“, to je zaista neviđen skandal i ugrožavanje zdravlja građana", saopštio je Đokić. 

Poručuje da je javnost juče mogla da prati novu maratonsku pres konferenciju predstavnika zdravstvenog sistema sa faktički jednim jedinim novim podatkom: da je za ulazak u Crnu Goru iz Velike Britanije potreban PCR test.

"Na sva ostala ključna pitanja, poput onoga kad kreće imunizacija, predstavnici zdravstvenih vlasti opet nijesu imali odgovor. Baš kao ni konkretan odgovor na skoro ni jedno pitanje novinara, koji su posebno istakli da se, u ovom kritičnom momentu, odgovor iz Ministarstva zdravlja ne može dobiti", poručuje Đokić.

Dodaje da je na isti način organizovana i prethodna pres konferencija Ministarstva zdravlja, na kojoj je suština bilo predstavljanje Strategije i Akcionog plana za imunizaciju, uz jedan manji problem: Strategije nije ni bilo, jer nije bila usvojena na Vladi.

"Tako smo na presu koji je za osnovni cilj imao upravo imunizaciju, opet saznali faktički: ništa o imunizaciji“, poručio je ćlan Predsjedništva SD-a.

Đokić je zaključio da ovakav način rada, a posebno loša komunikacija sa javnošću po ključnim pitanjima, nedavno ublažavanje mjera u kompleksnoj epidemiološkoj situaciji, te svojevrstan cirkus sa mjerama tokom novogodišnjih praznika, "ukazuju na to da zdravstvene vlasti stalno nešto rade, a šta – ne znaju ni oni sami.

"Nadamo se ipak, zbog građana koji čekaju te vakcine, da će se naše vlasti i ministarka Borovinić-Bojović, ako ne sami, a ono makar uz pomoć međunarodnih organizacija, "dozvati“, privesti kraju nabavku vakcina, naučiti da komuniciraju i najvažnije: naučiti da je stavljanje politike iznad zdravlja jednostavno... strašno“, zaključuje se u saopštenju Đokića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.