Zeković: Vlada da pokaže da nije marionetska
Bojan Zeković, Foto: SDP

"Abazović ima posebnu odgovornost"

Zeković: Vlada da pokaže da nije marionetska

Socijaldemokratska partija (SDP) poziva Dritana Abazovića potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi da javnost informiše o tačnosti medijskih informacija o učešću funkcionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću, saopštio je u ime te partije Bojan Zeković, član GO SDP.

Podjsetio je da su prije nekoliko dana mediji izvijestili o boravku partijskih fukcionera SNS-a i bezbjednosno interesantnih osoba iz Srbije u Nikšiću, dok su juče policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao osobe za prljave poslove predsjednika Srbije.

"Nepotrebno je obrazlagati potrebu da javnost bude obaviještena o eventualnim pokušajima druge države da određuje vlast i u Nikšiću. Ukoliko su medijski navodi tačni imamo otvoreno podrivanje ustavnog poretka, sada i neskriveni pokušaj da nam iz komšiluka određuju vlast u Crnoj Gori", ističe Zeković.

Dodaje da ukoliko funkcioneri SNS-a u Nikšić sa novcem dolaze nevezano od izbora, Abazović treba “relaksirati” javnost i obavijestiti da je nosilac liste DF-a, njegov izbor za direktora ANB-a, sve provjerio i da nećemo biti nezakonitosti u izbornom procesu.

Poručuje da u oba slučaja javnost mora od koordinatora bezbjednosnih službi Crne Gore biti obaviještena o aktivnostima naših državnih organa i osnovanosti ovih prijetnji.

"Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, a koja crkva je prema tvrdnjama lidera vaše koalicione vlasti imala presudan uticaj u izbornom procesu, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore", kazao je Zeković, poručujući da posebnu obavezu ima potpredsjednik Vlade koji glasove nije dobio kao "Vulinov vojnik", već na tvrdnjama da državu ugrožavaju “dvije struje: prva klero-nacionalistička struja, koja negira Crnu Goru i druga kompromitovana vlast koja se čuva anahronim metodama”

"Nadam se da nam kao i za istorijsko i kulturno blago – simbole našeg trajanja čijeg vlasništva ste lišili državu, nećete objasniti “ne bojte se, neće ponijeti Nikšić u Srbiju”, zaključio je Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.