Policija od Vučićevih saradnika oduzela novac i laptopove
Oduzet novac i oprema

Oduzeto i 11 zastava Srbije

Policija od Vučićevih saradnika oduzela novac i laptopove

Policija je od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 eura, nekoliko laptopova i 11 zastava Srbije - saopšteno je Pobjedi nezvanično iz policije.

Na Graničnom prelazu Ranče, prilikom ulaska u Crnu Goru, na osnovu operativnog podatka, detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljak Radosav Šljivančanin.

Prema informacijama Pobjede, Stajić je sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U „mercedesu“ u kome su se nalazili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptopa „Lenovo“, 11 državnih zastava Srbije. Kod Pleskonjića je pronađeno 7.000 eura, a kod Mitrovića 5.000 eura.

Iza njih se kretalo i vozilo „škoda superb“ u kome su bili Stajić i Šljivančanin. Kod Stajića je pronađeno 7.600 eura, a kod Šljivančanina 6.900 eura, dok su u vozilu pronađena dva nova laptopa marke „Lenovo“.

"Sve stvari su oduzete i biće predmet dalje kontrole", saopšteno je Pobjedi nezvanično iz Uprave policije.

Stajića, inače člana Glavnog odbora SNS, dio srpskih medija opisuje kao „Vučićevog ličnog urbanistu“.

Stajić zajedno sa svojim bratom Novakom, koji je stečajni upravnik, blizak je saradnik Gorana Vesića, zamjenika gradonačelnika Beograda i jednog od najbližih saradnika srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Zajedno sa biznismenom Rastkom Pleskonjićem, kod koga je takođe pronađen novac, braća Stajić predstavljaju - prema pisanju srpskih medija - ključni trio za legalizaciju divlje gradnje u Beogradu funkcionera SNS-a iza kojeg stoji veliki novac.

Protiv Stajića je u toj zemlji podnijeta krivična prijava prije tri godine zbog sumnje da je funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio 52 stana i lokala. Stajićevo ime našlo se na tapetu i građana Beograda koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

Sumnja se da je krajnje odredište Stajića, Šljivančanina, Pleskonjića i Mitrovića bio Nikšić, gdje bi se pridružili u akcijama Stajićevom kolegi iz Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimiru Mandiću i poslaniku te partije Predragu Rajiću, koji su se već danima aktivno umiješali u predizbornu kampanju u tom gradu logistički i finansijski pomažući nikšićku opoziciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.