DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu
Demokratska partija socijalista

DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu

Današnji izostanak sa konferencije za medije ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović tumačimo kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina kako tumače u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu - da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara.

Sekretar je kako poručuju na taj način demantovao ministarku i nametnuo zaključak da je ministarkina izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru.

"Činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole, potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije. Mutirani virus se pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope i pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru - ukoliko već nije - posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima", naglasili su iz DPS-a.

Zatražili su tim povodom od ministarke Borovinić Bojović da ne "zaobilazi istinu i da ne saopštava, u populističkom zanosu, poželjne informacije, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što očigledno do sada nije radila".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.