Vuković i Medoks: Intezivirati saradnju Podgorice i gradova Ujedinjenog Kraljevstva
Foto: Glavni grad Podgorica

Vuković i Medoks: Intezivirati saradnju Podgorice i gradova Ujedinjenog Kraljevstva

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je razgovarao sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Karen Medoks tokom njene prve zvanične posjete Glavnom gradu.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i zemlje Ujedinjenog Kraljevstva imaju prijateljske i sadržajne bilateralne odnose koje dalje treba razvijati i produbljivati u cilju snaženja partnerstva i vjekovnog prijateljstva njihovih naroda i država.

Vuković je upoznao ambasadorku Medoks sa najznačajnijim infrastrukturnim projektima koje gradska uprava trenutno realizuje, ali i ambicioznim planovima i investicijama u narednom periodu koji imaju za cilj bolji kvalitet života građana i nastavak dinamičnog razvoja Podgorice. 

On je naglasio da se u tom cilju najznačajniji i najvrijedniji projekat odnosi na izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, zatim slijede izgradnja novih bulevara kako bi se tranzit izmjestio iz centra grada, zaštita životne sredine i održivi razvoj, kao i primjena savremenih rješenja koncepta Smart City, naglašavajući da će u narednom periodu gradska uprava dodatno biti posvećena  rješavanju socio-ekonomskih problema u Podgorici.

Ambasadorka Medoks je ocijenila da se sve lokalne uprave i gradovi suočavaju sa istim ili sličnim izazovima i da je u tom pogledu neophodno intenzivirati saradnju Podgorce i gradova Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se na bazi razmjnene iskustva i znanja, kao i primjene naboljih uporednih praksi sistemi lokalnih uprava bili još efikasniji servisi građana. 

Ona je naglasila da bi u tom smislu ekspertska znanja stručnjaka iz Ujedinjenog Kraljevstva mogla biti veoma korisna u dijelu ostvarivanja potencijalnog partnerstva u realizaciji nekih od najznačajnijih projekata u Podgorici,  ističući da bi u narednom periodu u tom pravcu trebalo intenzivirati komunikaciju i konkretizovati prioritetne oblasti za uspostavljnje saradnje od obostranog interesa.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi i o trenutnom funkcionisanju Glavnog grada i Vlade Crne Gore po pitanju realizacije zajedničkih projekata, kao i o pitanjima koja se tiču funkcionalnosti državnih institucija i njihovog daljeg razvoja u svijetlu aktuelnog procesa kohabitacije na crnogorskoj političkoj sceni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.