Vukšić najavio izradu novih legitimacija i oduzimanje službenog oružja zaduženog mimo zakona

"Nakon sjednice Odbora ćemo upoznati javnost sa imenima onih koji su nezakonito praćeni i prisluškivani"

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je da postoje indicije da se određeni broj legitimacija nalazi kod osoba koje nijesu zaposlene u tajnoj službi zbog čega planiraju izradu novih.

Vukšić je u intervjuu Vijestim rekao i da planiraju oduzimanje službenog oružja osobama koje su ga zadužile mimo zakona

On je poručio da nikada nikome po cijenu života neće dozvoliti da se umiješa u zakonitost rad agencije i njegove odluke.

On je kazao da će ANB postati institucija u koju će građani vidjeti svoju zaštitu a prijetnju po sve službe.

Vukšić je naveo da će nakon sjednice Odbora za bezbjednosti i odbranu upoznati javnost sa imenima onih koji su nezakonito praćeni i prisluškivani.

On je istakao i da su otkrivanje počinilaca, posebno nalogodavaca napada na političke neistomišljenike i novinare i borba protiv organizovanog kriminala u ovom trenutku prioriteti broj jedan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.