Brnabić o posjeti CG: Nezgodno je ići u zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora
Ana Brnabić

Brnabić o posjeti CG: Nezgodno je ići u zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora

"Nezgodno je posjetiti zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora i označila ga personom non grata", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić odgovarajući na pitanje o pozivu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da posjeti Crnu Goru.

Kako je objavio portal Nova.rs, poziv da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori premijerka Srbije je dobila prije mjesec dana i na njega do danas nije odgovorila. Pozadina svega je kako se može zaključiti iz odgovora, to što Crna Gora nije poništila odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Brnabić je navela da je na insistiraje predsjednika države Aleksandra Vučića ukinuta odluka Vlade Srbije o protjerivanju crnogosrkog ambasadora iz Srbije.

"Mi smo na taj način pružili ruku Crnoj Gori sada očekujemo da se ruka pruži nama. Imamo u vidu njihov poziv i hvala im “, navela je kratko Brnabić u Skupštini Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandae Vučić je gostujući na TV Prva juče rekao da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

Na takvu konstataciju Vučića danas je iz Crne Gore stigao odgovor premijera Zdravka Krivokapića.

“Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko da dočeka, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe”, rekao je Krivokapić i poručio da Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.