Ivanović: Budućnost među favoritima u ABA ligi
Marko Ivanović, foto: Mediabiro

Ivanović: Budućnost među favoritima u ABA ligi

Košakraški klub Budućnost Voli je, uz Crvenu zvezdu i Mornar, favorit u ovoj sezoni ABA lige , ocjena je Marka Ivanovića, košarkaške legende Borca i grada Čačka, koji je svojevremeno sa podgoričkim klubom Budućnost osvojio nacionalni Kup Jugoslavije.

Kako je dodao, od perioda ’96 do ’98 godine, koliko je driblao narandžastu loptu za Budućnost,  podgorički košarkaški klub pokazuje kontinuiran napredak. Ivanoviću su u sjećanju i dalje te dvije sezone, kao i predivna atmosfera i puna hala u Podgorici.

„Pamtim Moraču koja je od prve do posljednje utakmice bila prepuna. Bilo je jedno divno vreme i šteta što ta liga nije ostala da traje i danas, ali sadašnja ABA liga je jedan novi format u odnosu na onaj period u bivšoj Jugoslaviji. Čak je i moj sadašnji klub Borac učestvovao u 23 sezone i bio pozicioniran među prvih 10 klubova“, dodao je Ivanović za Mediabiro.

I “Morača” pamti njegove mirne i precizne šuteve, a kako prenosi agencija Mediabiro, Ivanović je i dalje u kontaktu sa bivšim saigračima.

„Tu je i Gavrilo Pajović, sportski direktor KK Budućnost Voli i moj bivši saigrač, sa kojim nikad nisam prekinuo to prelepo druženje, a neki funkcioneri kluba su sada u savezu Crne Gore. Mi održavamo izuzetne odnose i moram da se zahvalim KK Budćnost Voli, koji su mi u prvom delu prvenstva predali jedan predivan poklon. Hvala im što su se setili tog divnog zajedničog perioda i sjajne saradnje“, naveo je Ivanović.

On je podsjetio i na činjenicu da je Budućnost Voli jedan od rijetkih klubova u ovoj sezoni ABA lige, koji je već osvajao Prvenstvo i Kup bivše Jugoslavije, i koji ujedno ima iskustvo u Evroligi. Ipak, nije bez značaja ni to što se ovogodišnja ABA liga, usljed pandemije, igra u drastično izmijenjenim okolnostima.

„Mislim da smo mi, uz Partizan i Budućnost najveći gubitnici kada je u pitanju pandemija zbog koje nije dozvoljeno prisustvo publike“, izričit je Ivanović.

Pored Budućnosti, prema njegovom sudu, još jedan crnogorski klub zavrjeđuje pažnju javnosti.

„Moram da pohvalim Đoka Pavićevića i Mornar koji je možda i najviše napredovao u ovim godinama - i takmičarski i organizacijski. Uz Budućnost i Crvenu zvezdu, mislim da su oni najveći favoriti u ovoj sezoni za osvajanje prvog mesta“, kazao je legendarni košarkaš.

Osim impresivne igračke karijere, iza Ivanovića su gotovo dvije decenije funkcionerskog iskustva i titula menadžera godine ABA lige – Nije mu dugo trebalo da uspostavi „pas igru“ na radnom mjestu direktora KK Hemofarm STADA, na čijem je čelu bio od 2003. do 2011. godine. Nakon nekoliko mjeseci pauze, od 2012. godine obavlja funkciju direktora Košarkaškog kluba Borac.

„Mi smo u prethodne tri sezone igrali brilijantno u ABA 2 ligi, a dominirali smo i kroz KLS. Zahvaljujem se svima koji su izglasali, posle poništenja svih takmičenja i prvenstva, da mi i Split dobijemo specijalne pozivnice. Nadam se da ćemo opravdati poverenje - Poverenje za sve generacije Borca od ’45-e do sada, za sve što su pružile za jugoslovensku i evropsku košarku. To je jedno veliko priznanje, a mislim da smo ga i zaslužili“, zaključio je Ivanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.