"Vlada partner svima koji fer posluju"

Abazović: Nećemo dijeliti privrednike na naše i njihove

"Nećemo dijeliti privrednike na naše i njihove", kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je na današnjem sastanku sa crnogorskim privrednicima.

Abazović je istakao da "svi zajedno moramo raditi u interesu ekonomskog razvoja naše Crne Gore".

Vlada će biti institucionalni partner svim privrednicima koji obavljaju fer biznis, kako bi se ostvario zajednički cilj – ekonomski napredak Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku predstavnika izvršne vlasti i crnogorskih privrednika.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, kazao je da treba prestati sa praksom da se privrednici dijele “na naše i njihove”.

“Mi kao Vlada i vi kao privrednici treba da budemo partneri i da imamo jedan cilj – ekonomski napredak Crne Gore. Ne možete vi bez Vlade, ali ni mi bez zdrave privrede“, rekao je Abazović na početku sastanka u Vili Gorica.

On je naveo i da će Vlada podržati sve privrednike koji obavljaju fer biznis.

Ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, saopštio je da će svi privrednici u tom Vladinom resoru imati partnera.

On je poručio i da će svi privrednici u Crnoj Gori biti izjednačeni i da neće biti „ulaza u Vladu na mala vrata“.

„Vlada će biti institucionalni partner svima vama, ali niko neće imati mogućnost da dođe u Vladu i da traži pare, jer ne umije da vodi svoj biznis“, kazao je Bojanić.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, podsjetio je na ekonomske poteze koje je Vlada uradila u prvih 40 dana.

On je, između ostalog, naveo emisiju euroobveznica, čime su se, kako tvrdi, stabilizovale javne finansije.

„Druga stvar koju smo uradili je da smo donijeli novi implus kada je u pitanju vladavina prava. To znači jedan poslovni ambijent gdje postoji fer poslovanje“, rekao je Milatović.

Milatović je dodao da Vlada očekuje da privreda izmiruje svoje obaveze prema državi u jednom redovnom okviru i roku i da bude društveno i socijalno odgovorna.

Sastanak predstavnika Vlade i privrednika održava se u dvije grupe, u trajanju od po sat.

Agencija Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.