Muškarac preživio 18 dana u prirodi, jeo pečurke i pio vodu sa brane
Ilustracija

Muškarac preživio 18 dana u prirodi, jeo pečurke i pio vodu sa brane

Muškarac koji je nestao u Australiji pronađen je nakon 18 dana, a preživio je na pečurkama i vodi iz brane, saopštila je policija.

Potraga pokrenuta nakon što je Robert Veber (58) nestao u državi Kvinslend prekinuta je ove nedjelje, javlja Bi-Bi-Si.

Policija je, međutim, saopštila da ga je u nedelju u blizini brane pronašao "vlasnik imovine", lokalni političar Toni Peret.

Gospodin Veber je "pretrpio izloženost elementima", ali je osim toga bezbjedan i zdrav, rekla je policija.

Prije nedjelje, posljednji put je viđen kako sa svojim psom napušta hotel u gradu Kilkivan, 6. januara.

Policija je rekla da je Veber proveo tri dana u automobilu prije nego što je ostao bez vode i krenuo pješice.

Tada se izgubio, ali je ostao u blizini brane gdje je preživio tako što je "spavao na zemlji, pio vodu sa brane i jeo pečurke".

Opsežna vazdušna i kopnena potraga obustavljena je nakon što ga nisu pronašli, ali je lokalnim vlasnicima imovine i policiji rečeno da pripaze.

Saopšteno je da su lokalni poslanik Toni Peret i njegova supruga pronašli Vebera u nedjelju na samo tri kilometra od mjesta gdje je otkriven njegov automobil, nakon što su pretražili farmu.

"Sjedio je ispod drveta blizu brane i mahao nam", rekao je Peret za australijski Ej-Bi-Si.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.