Vratila se kući 9 dana nakon što je sahranjena
Ilustracija

Vratila se kući 9 dana nakon što je sahranjena

Jedna 85-godišnja žena iz Španije, za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa, iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, izvijestili su lokalni mediji.

Pošto se desila zabuna i pomiješani su identiteti pacijenata, porodica Rohelije Blanko, obaviještena je da je penzionerka umrla od kovida 19 i da je njena sahrana narednog dana, kojoj zbog protokolarnih razloga nisu mogli da prisustvuju, prenosi Rojters. 

Kada je u subotu stigla  živa i zdrava u dom za negu u mjestu Ksove, na severu Španije, gdje je takođe živio njen suprug Ramon Blanko, on je bio je izvan sebe. 

„Nisam mogao da vjerujem. Plakao sam nakon smrti svoje žene", rekao je Ramon.

Ispostavilo se da je zapravo umrla žena koja je dijelila sobu sa Blankom.

Mediji prenose da je Fondacija San Rosendo, koja vodi dom za negu, obavijestila javnost da se greška desila kada su penzioneri, koji su smješteni u tom domu, i bili pozitivni na koronavirus, prebačeni u drugu zgradu zbog liječenja.

Među premještenim starijim ljudima bile su i dvije žene kojima je dodijeljena ista soba.

„Posle smrti jedne od njih, desila se greška i identitet je zamijenjen", saopštili su iz Fondacije.

Fondacija je izrazila žaljenje zbog „nesrećnog incidenta".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.