Zašto se djeca u Sibiru polivaju ledenom vodom?(VIDEO)

Djeca u jednom sibirskom vrtiću, polivaju se kantama ledene vode, što je dio nastavnog programa.

U državnom vrtiću broj 317 u Krasnojarsku u Sibiru, vjeruju da praksa polivanja hladnom vodom, doprinosi zdravlju djece i sprečavanju infekcija.

Djeca iz predškolske ustanove pod imenom „Mali Sibir" svakodnevno se polivaju hladnom vodom, ali samo dok je spoljne temperatura iznad 25 stepeni Celzijusa.

Dječaci i djevojčice na tradicionalno hladno tuširanje idu pošto su neko vrijeme proveli u sauni.

Na to ih niko ne prisiljava već postoje dozvole roditelja.  

U vrtiću navode da su djeca koja praktikuju ovakvo tuširanje, „razumnija, uravnoteženija, optimističnija, bolje organizovana".

Dodaju da ljekar koji radi u vrtiću potvrđuje da djeca koja se polivaju ledenom vodom „mnogo lakše prolaze kroz sezonu gripa".

„Generalno, statistika pokazuje da je 95 odsto zdrave djece u 'grupi djece koja se polivaju hladnom vodom' u poređenju sa 75 procenata kod ostalih mališana", tvrde u „Malom Sibiru".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.