Šćekić osudio ispisivanje grafita u Beranama: Čin koji dolazi iz DPS kuhinja
Foto: Opština Berane

Šćekić osudio ispisivanje grafita u Beranama: Čin koji dolazi iz DPS kuhinja

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio ispisivanje grafita u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

"Opština Berane najoštrije osuđuje grafite, uvredljive sadržine, koji su ispisani na zidu napuštene zgrade u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama", naveo je Šćekić.

Dodaje da sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljava širenje ovakvih naručenih poruka mržnje koje "dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a pred današnji kongres ove partije".

Šćekić poručuje da se ponavlja isti scenario od 30. avgusta 2020. godine.

"Pred parlamentarne izbore, tokom noći ispisani su uvredljivi grafiti u naseljima gdje pretežno žive naši sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani", naglasio je Šćekić.

"I ovoga puta se radi o još jednom njihovom uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina, ali im to Berane, kao što nije ni tada, neće ni sada dozvoliti", izričit je Šćekić.

Naglašava da je ovakav potez dokaz da su strukture tajnih službi i dalje pod kontrolom bivšeg režima.

Apelovali su na direktora ANB-a da se pod hitno smijene svi djelovi "DPS hobotnice".

Poručuje da u Beranama nema mjesta za ekstremizam.

"Ovaj grad ne zaslužuje epitete koje oni pokušavaju da nametnu i ne toleriše pokušaj šovinizma po raznim osnovama", istakao je Šćekić.

"Ovaj sramni čin, usmjeren protiv dostojanstva svakog građanina, ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama, niti međunacionalno i vjersko poštovanje".

Pozvali su nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog djela budu što prije pronađeni i procesuirani.

"Budućnost je otvorena za ljude koji su za mir, stabilnost, napredak, razumijevanje i saradnju. Takvi su građani Berana“, stoji u saopštenju predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.