Socijalistička narodna partija

Iz SNP-a poručili da građani moraju biti upoznati o svakom centu koji se troši iz državnog budžeta

"Ne smije se tolerisati javašluk i bahaćenje onih koji su dobili priliku da budu na čelu važnih državnih ustanova"

Socijalistička narodna partija Crne Gore očekuje od predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duška Bjelice da objasni javnosti nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje tokom 2011. i 2012. godine, kada je bio na čelu ove ustanove.

"Naime, građani su iz medija mogli saznati da su sa računa pomenutog Fakulteta plaćane, najblaže rečeno, stvari i usluge koje nemaju veze sa njegovim radom, kao što su čitulje i pomeni, četinari i bodljikava žica, kutija za alat, ljekovi i dnevni boravci za dvoje u hotelu u Danilovgradu", saopšteno je iz SNP-a.

Postavili su pitanje da li se Upravni odbor izjašnjavao o revizorskom izvještaju kojim su utvrđene pomenute nepravilnosti ili je to Bjelica, kao predsjednik UO, spriječio.

Poručuju da janvost ima pravo da zna kako se raspolagalalo novcem Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno da li je došlo do zloupotrebe državnog novca u privatne svrhe. 

"Više se ne smije tolerisati javašluk i bahaćenje onih koji su dobili priliku da budu na čelu važnih državnih ustanova, a građani moraju biti upoznati o svakom centu koji se troši iz državnog budžeta. Samo na taj način Crna Gora može biti uspješna u borbi protiv zloupotreba ove vrste i postati država koja zaslužuje da postane dio evropske porodice naroda", zaključuje se u saopštenju SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.