Kaluđerović ide u penziju za sedam dana, Perović se miješao  u politički život  slanjem pisma Abazoviću
Radulović

Radulović saopštio

Kaluđerović ide u penziju za sedam dana, Perović se miješao u politički život slanjem pisma Abazoviću

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da upoznat sa činjenicom da predsjednik države Milo Đukanović neće potpisati odluku o opozivu ambasadora. Kako je kazao, to neće biti smetnja da im ipak bude prekinut mandat.

"Postoji plan B, C i D, ali bih se pozvao na član 43 Bečke konvencije koji je jasan - da funkcije prestaju kada vlada notifikuje drugoj državi da oni nisu ambasadori - oni nisu ambasadori. Ako ćemo da uđemo u nepoštovanje konvencije onda to nije pravi put. Ali sačekajmo utorak kada će biti održan sastanak sa predsjednikom Đukanovićem", rekao je Radulović.

Radulović je kazao da je 19. januar bio rok da opozvani ambasadori dođu na konsultacije, a u dopisu je napisano da počinju 18. januara.

"Veoma je zgusnuta agenda Vlade. Mi smo odlučili da konsultacije zakažemo u nekom skorom terminu imajući u vidu da se radi o ambasadorima koji su pozvani iz različitih miljea. Konsultacije sa diplomatama će se obaviti fazno. Sa prvom grupom ambasadora će se obaviti već iduće nedjelje, a nakon toga će ići fazne konsultacije",  rekao je Radulović.

U izjavi nakon sastanka sa makedonskim kolegom Bujarom Osmanijem, Radulović je rekao da ambasador Crne Gore u SAD Nebojša Kaluđerović učestvovao u slučaju Mirne Nikčević i da je već disciplinski odgovarao za to.

Dodao je da Kaluđerović ide u penziju za sedam dana i završava mandat.

"Ambasador Željko Perović je svakako karijerni diplomata i iskusan ambasador ali on je u bolnici u Beču. Bilo koji opoziv, mogao bi da bude fatalan za njega. Uključen je u priču Mirne Nikčević i on je disciplinski odgovarao. Mislim da i on treba da bude opozvan. Miješao se u politički život zemlje slanjem pisma Dritanu Abazoviću. Ne mislim da treba biti opozvan jer ima politički stav, ali ne smijemo da dozvolimo da karijerni diplomata kakav je Perović šalje pisma političkim činiocima kako bi uticao na izbornu volju građana",  ocijenio je Radulović, prenosi Pobjeda.

"Ova vlada je humana vlada i kao društvo moramo da izađemo iz okvira i šablona. Ako to ne uradimo ova ideja koju vlada nosi je osuđena na propast", dodao je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.