Članstvo u EU nema alternativu
Osmani i Krivokapić

Krivokapić - Osmani

Članstvo u EU nema alternativu

Članstvo u EU nema alternativu - saglasili se se predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i ministar vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio iskrenu dobrodošlicu makedonskoj delegaciji i ministra Osmanija upoznao sa političko – ekonomskom situacijom u kojoj se nalazi Crna Gora.
Osmani je čestitao premijeru Krivokapiću na funkciji i izrazio zadovoljstvo što je prvi visoki zvaničnik jedne države koji dolazi u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Krivokapić i ministar Osmani saglasni su da članstvo u EU nema alternativu. Krivokapić je naglasio da ćemo sa zadovoljstvom podijeliti iskustvo iz pregovaračkog procesa sa prijateljskom Sjevernom Makedonijom - kaže se u saopštenju.
Sagovornici su se složili da će raditi na unapređenju postojeće privredne saradnje.

"Izrazili su obostranu želju da naša međudržavna saradnja mora da se u budućnosti odvija na što paritetnijoj osnovi, kako bi se smanjla razlika u izvoznom – uvoznom saldu.

Premijer Krivokapić i ministar Osmani prepoznali su poljoprivredu, trgovinu, obrazovanje, kulturu i sport kao oblasti u kojima bi saradnju mogli unaprijediti, a da Crna Gora posjeduje interes, kapacitete i želju da turističku ponudu učini još primamljivijom za građane Sjeverne Makedonije.", saopšteno je.

Krivokapić i ministar Osmani mišljenja su da bi saradnja naše dvije države mogla ojačati kako kroz već postojeću bilateralnu saradnju, tako kroz tješnju komunikaciju već zbratimljenih deset opština, ali i kroz aktuelne regionalne projekte.

Zvaničnici su se rastali u nadi da bi prostor Zapadnog Balkana u budućnosti mogao da „eksportuje, a ne samo da importuje demokratiju“ što je bilo dosadašnje iskustvo - zaključuje se u saopštenju. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.