Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a
Dejan Vukšić, Foto: Radio Kotor

Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je Vladi da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenuje Dejana Vukšića, dosadašnjeg vršioca dužnosti (vd) direktora Agencije.

Krivokapić je taj predlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja,prenosi agencija Mina.

Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na predlog premijera.

Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na šest mjeseci.

“Pošto je za imenovanje direktora ANB neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB”, navodi se u obrazloženju Krivokapića.

On ističe da predlog da Vlada za direktora ANB-a imenuje Vukšića temelji na činjenici da je, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspješno obavijao poslove v.d.

“To me uvjerava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspješno obavijati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprinijeti izgradnji povjerenja građana u rad ANB-a”, naveo je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.