Mandić: Žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći
Andrija Mandić

Mandić: Žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći

Brutalnim, primitivnim i kukavičkim napadom na ministarku Bratić, napadnuta je svaka žena u Crnoj Gori, a napadnuta je i Vlada čiji je ona član, sam Ustav i državno uređenje, ocijenio je predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

Mandić ističe da se virtuelni nasilnici kriju iza navodne slobode govora koju koriste po potrebi kao štit za mizoginiju i kaljanje svega što je vjekovima čuvano kao sveta vrijednost u Crnoj Gori. 

"Ovim nastupima udara se direktno na državu i demokratiju, krši se Ustav kojim je zabranjena zloupotreba ličnih sloboda da bi se crtale mete na čelo žrtava", kazao je Mandić.

Demokratija dodaje on, nije brisani prostor u kojem svako radi što hoće, već sistem u kojem su svi zaštićeni od nasilja i zloupotrebe prava.

"Ovakvi izlivi govora mržnje nemaju mjesta u pravno uređenoj državi. 

Vlada mora oštro da reaguje na svaki ovakav ispad i privede pravdi odgovorne. Mora se poslati jasna poruka da žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći mračnih snaga poražene kvazipolitike. 

Svakom nasilniku mora biti stavljeno do znanja da Crna Gora nije besudna zemlja na čije uređenje mogu da udare nekažnjeno, lažno se kunući u brigu za državu", poručio je Mandić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.