Japanci imaju najmanju smrtnost od korone zbog ovog dodatka ishrani
Ilustracija

Japanci imaju najmanju smrtnost od korone zbog ovog dodatka ishrani

Pandemija koronavirusa ne jenjava, ali smrtnost u velikoj mjeri varira od zemlje do zemlje, u čemu apsolutno najbolje rezultate pokazuje Japan. Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika a mnogi smatraju da je tajna upravo u jednom moćnom jedinjenju - jodu.

Ovakvi rezultati u skladu su i sa istraživanjem Nacionalnog reuma centra u Holandiji na čelu sa dr R. H. Verheesen koje je pokazalo da unošenje optimalnih količina joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije, oboljelih od kovida 19.

Istovremeno, Dr Geri Voren, glavni istraživač kompanije SAIC, u svom radu "Unos joda za smanjenje prenosa kovida 19 i smrtnosti od kovida 19" objavljenom u publikaciji Reserch Gate, iznosi da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze - ćelijske smrti ćelija zaraženih koronavirusom, sprečavajući njegovo dalje širenje. A pošto Japanci spadaju u narode sa najvećim unosom joda, što je I tajna njihove dugovječnosti, zaključak je jasan.

Dnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi (u zavisnosti od tjelesne težine) pojačava se spremnost organizma za borbu protiv kovida 19 a samim tim značajno se smanjuje mogućnost prenos kovida 19 i smrtnost.

Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli.

Dakle, umjesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.