Rasta se nagodio: Pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora
Stefan Đurić Rasta

Rasta se nagodio: Pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora

Reper Stafan Đurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Priznao je krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B. L.

Kod njih je policija pronašla izvjesnu količninu skanka i kokaina.

Nakon tromjesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vrijeme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično djelo - preprodaju droge, protiv njih je podnijet sudu krajem prošle godine optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše djelo zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Ovaj slučaj je danas prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda.

Sudija za prethodni postupak je sporazum proslijedio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta.

Sporazum je zaključio i B. L.

Đurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B. L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je vjerovatno opredijelilo odluku o krivičnom djelu za koje je optužen.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije povjerovalo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.