U muškom paviljonu
JU Zavod Komanski most

Testirano 40

U muškom paviljonu "Komanskog mosta" jedan zaraženi koronavirusom

Institut za javno zdravlje saopštio je da je obavio testiranje štićenika i zaposlenih iz muškog paviljona JU Zavod Komanski most, gdje je na osnovu 40 testiranih uzoraka, prisustvo infekcije kovid-19 zabilježeno kod jedne osobe.

"Od 40 testiranih štićenika, infekcija covid-19 je laboratorijski potvrđena kod jedne osobe, dok preostalih 39 ima negativan PCR test. Štićeniku koji je pozitivan na koronavirus je određena mjera samoizolacije. Testirano je i 15 zaposlenih iz muškog paviljona i svi su negativni na novi koronavirus”,saopšteno je iz IJZ.

Osim toha, Institutu za javno zdravlje je saopšteno da su 32 zaražene štićenice dobrog  zdravstvenog stanja.

"Prema informacijama koje je Institut za javno zdravlje dobio iz JU Zavod Komanski most, štićenica koja je u ponedjeljak zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Klinički centr Crne Gore  životno je ugrožena. Institut za javno zdravlje intenzivno prati epidemiološku situaciju u JU Zavod Komanski most i pruža svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti”, zaključuju iz IJZ.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.