Rekordna posjećenost u zadnjih pet godina na Žabljaku i u Kolašinu
Foto: Mediabiro

Rekordna posjećenost u zadnjih pet godina na Žabljaku i u Kolašinu

Dok je veliki broj zimskih centara Evrope zatvoren, turistička privreda Crne Gore u prvoj polovini januara bilježi pozitivne trendove, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić. Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su sva skijališta u Crnoj Gori otvorena, ona je ukazala na rekordnu posjetu ski centrima, posebno tokom vikenda.

„Prema informacijama koje dobijamo od lokalnih turističkih organizacija (TO) Žabljaka i Kolašina, prošlog vikenda zabilježena je rekordna posjećenost i na Žabljaku i u Kolašinu, čak u zadnjih pet godina. Takođe, i ostala skijališta u Rožajama, Beranama i Vučju bilježe dobre rezultate“, navela je direktorica NTO u izjavi za agenciju Mediabiro.

Vremenske prilike idu na ruku ugostiteljima sa sjevera Crne Gore, a udjela u dobrom rezultatu imaju i, kako je ocijenila, primamljive cijene i ponude skijališta i hotela u Crnoj Gori.

„Očekuju se povoljne vremenske prilike u februaru, što negdje ohrabruje građane i sam turistički sektor da se mjere koje su na snazi poštuju, kako bismo obezbijedili da svi uživamo u ovim uslovima, i na našim skijalištima“, dodala je Radak Kukavičić.

KolainSkicentarKolain1600ARHIVA

Foto: Mediabiro

Povećan broj gostiju rezultat je i ublažavanja mjera u domenu ukidanja zabrane međugradskog saobraćaja, ali i liberalizacije ulaska u Crnu Goru.

„Jako je važno da ukažem na obavezu poštovanja mjera koje je donjela Crna Gora, ali je isto tako važno uspostavljanje saradnje sa drugim državama, ne samo regiona, nego i šire. Definisanje uslova ulaska i izlaska iz zemlje, protokola koji će se primejnjivati  je nešto što je ključno i tu treba sigurno razmatrati mogućnosti zaključivanja multilateralnih sporazuma između više država“, pojasnila je Radak Kukavičić.

Preporuka Evropske komsije za turizam i putovanja jeste da zemlje donose odluke koje moraju biti usaglašene i sa odlukama drugih zemalja. Samo u toj saradnji, ukazala je Radak Kukavičić, mi ćemo za rezultat imati tursitički promet između više zemalja.

“Naš digitalni marketing je spreman”: Sigurnost putovanja na prvom mjestu

Direktorica NTO je podsjetila i na to da je pandemija uveliko ubrazala korištenje digitalnog načina komunikacije. I u prethodnom periodu dio budžeta NTO-a bio je opredijeljen za taj vid komunikacije, ali je 2020. godina nametnula primat digitalnog marketinga.

„Naš plaćeni digitalni marketing je spreman, i mi krećemo u promociju Crne Gore na svim emitivnim i važnim tržištima. Podsjetiću, kroz projekat Evropske komisije za turizam i putovanja, zajedno sa Srbijom imamo kampanju 'White Soul off Europe’ na tržištu Kine, SAD-a i Kanade. Konkurencija jeste velika, sve zemlje se bore za svakog gosta“, rekla je Radak Kukavičić.

Osim digitalnog marketinga, ali i tradicionalnih metoda promocije poput sajmova i studijskih posjeta kojima se polako vraćamo, nemjerljiv doprinos promociji Crne Gore daju i afirmativni članci renomiranih magazina poput National Geographic-a i Harper’s Bazaar-a. 

„Zato mi u Crnoj Gori moramo, sa svojim odgovornim odnosom, da primjenjujemo epidemiološke mjere koje su donijete. Moramo da šaljemo poruku svim destinacijama da smo mi otvorena zemlja koja poštuje standard, i da svi koji nas posjete mogu da se osjećaju sigurno. To je u stvari ključna poruka, jer sigurnost putovanja će biti na prvom mjestu“, zaključila je direktorica Nacionalne turističke organizacije. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.