Odgovornost do zadnje lopte: “Plavi” protiv Cedevite u igri za pobjedu
Mijović

Odgovornost do zadnje lopte: “Plavi” protiv Cedevite u igri za pobjedu

Sjutra u 19h košarkaše Budućnost Volija očekuje revanš meč sa Cedevita Olimpijom u sklopu ABA lige, u dvorani Stožice.

Nakon takozvanog poraza "na jednu loptu", trener Budućnosti Petar Mijović, očekuje sličnu utakmicu, a budući da se radi se o ekipama približno istih kvaliteta, prema njegovom sudu, "Plavi" mogu biti u igri za pobjedu.

"Značajno je da nivo odgovornosti i koncentracije bude na visokom nivou do zadnje lopte. Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou, budući da su protivnici uz 15 postignutih trojki ubacili 74 poena. Na drugoj strani mislim da smo promašili dosta otvorenih šuteva, i nadam se da to neće biti slučaj u narednoj utakmici. Nadam se i da ćemo iz jednog još boljeg protoka lopte doći do još više otvorenih situacija. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti koš i defanzivni skok. To su parametri koji moraju biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo sjutra veče", poručio je Mijović na treningu pred utakmicu.

Da je i pored jučerašnjeg poraza, u utakmici bilo dosta dobrih i pozitivnih stvari, smatra košarkaš Luka Mitrović, prenosi agencija Mediabiro.

"Uz deset pogođenih trojki od strane protivnika, uspjeli smo da igramo utakmicu na jednu loptu i bili smo veoma blizu pobjede. Stoga sigurno imamo pozitivnih stvari koje treba ponoviti sjutra", kazao je Mitrović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.