Investitori iz UK zainteresovani za industriju biomase, crnogorska vina ponuditi Britancima
Sa sastanka

Stijović-Medoks

Investitori iz UK zainteresovani za industriju biomase, crnogorska vina ponuditi Britancima

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je razgovarala danas sa ministrom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Aleksandrom Stijovićem.

 Stijović je upoznao britansku ambasadorku sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa planovima ovog ministarstva u narednom periodu sa ciljem podizanja kvaliteta života građana Crne Gore.

Medoks je istakla da je Ujedinjeno Kraljevstvo domaćin konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama COP26 i izrazila želju da se ojača saradnja izmedju dvije zemlje, posebno na poljima borbe protiv klimatskih promjena, šumskih ekosistema i poljoprivrede. Ona se složila da bi Crna Gora mogla bi da bude dobar uzor sa svojim bogatim biodiverzitetom i prirodnim uslovima.

"Naglašena je potreba za jačom privrednom saradnjom između država na polju razvoja industrije biomase za energetske potrebe, gdje već postoji interesovanje investitora iz Ujedinjenog Kraljevstva.", navodi se u saopštenju.

Stijović je predstavio „Plantaže“, kao crnogorski brend koji proizvodi 40 različitih vina i četiri tipa lozove rakije, te da je na Dekanteru u Londonu 2017. godine, vino Kaberne 2012 iz serije Stari podrum, osvojilo zlatnu medalju i razgovarao sa ambasadorkom Medoks u vezi sa uspostavljanjem kontakata sa uvoznicima vina u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi se vina iz Crne Gore ponudila korisnicima tog tržišta.

Tokom sastanka potvrđena je, kako se navodi, obostrana spremnost da se u narednom periodu saradnja između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore još više ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, trgovinu  i promociju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.