Holandija prvi put posle II svjetskog rata predlaže policijski čas

Holandija prvi put posle II svjetskog rata predlaže policijski čas

Holandska vlada je danas, prvi put posle Drugog svjetskog rata, predložila uvođenje policijskog časa, u sklopu borbe protiv mutiranog oblika virusa korona.

Predložena je i zabrana avionskih letova iz Velike Britanije i Južne Afrike, gdje se mutirani virus prvi put pojavio.

Predsjednik vlade Mark Rute je izjavio da policijski čas mora da odobri parlament, koji će o tome odlučivati sjutra.

Zabrana letova, koja se odnosi i na sve latinoameričke države, stupiće na snagu u subotu, a isto se očekuje i za policijski čas, rekao je Rute.

On je konstatovao da se radi o vrlo strogim mjerama, ali da je Holandija „na rasksrnici“ i da „britanska varijanta virusa ne nudi nikakvu alternativu“.

Rute je izjavio da će tokom policijskog sata, između 20: 30 i 4:30 minuta, na ulice moći da izlaze samo osobe kojima je to nužno.

Među izuzecima su hitni medicinski slučajevi, radnici koji na otvorenom obavljaju važne poslove i vlasnici kućnih ljubimaca.

Kazna za kršenje policijskog časa je 95 eura, javlja Rojters.

Holandske škole su zatvorene u decembru, a ugostiteljski objekti dva mjeseca ranije.

Broj zaraženih u Holandiji opada već tri nedelje, ali zdravstveni radnici tvrde da će novi oblik virusa dovesti sljedećeg mjeseca do rasta broja novih slučajeva, ukoliko se ne uvedu strože mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.