Đukanović čestitao Bajdenu: Na temeljima zajedničkih tekovina možemo graditi bolji i pravedniji svijet
Milo Đukanović

Đukanović čestitao Bajdenu: Na temeljima zajedničkih tekovina možemo graditi bolji i pravedniji svijet

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime uputio je čestitku Džo Bajdenu povodom stupanja na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država uz najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije.

"Vaša dokazana privrženost transatlantskom zajedništvu, decenijska upućenost u složenost odnosa s obje strane Atlantika, kao i upućenost u procese na globalnom planu i snažna vjera u međunarodnu saradnju i multilateralizam, ulivaju nadu da samo udruženi na temeljima zajedničkih tekovina i vrijednosti demokratije možemo nastaviti da gradimo slobodan i bezbjedan bolji svijet", poručio je Đukanović.

Uvjerava da će Bajden u Crnoj Gori imati iskrenog prijatelja, i u da će u okviru potencijala Crne Gore imati pouzdanog partnera i odgovornog saveznika, kao i stabilnog regionalnog aktera, u suočavanju i iznalaženju odgovora na kompleksne globalne izazove i otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu.

"Radujem se novim susretima sa Vama, nastavku uspješne saradnje utemeljene na odnosima međusobnog povjerenja izgrađenog u vremenu traumatičnih događaja i promjena u našem regionu, i jačanju više od 140 godina dugih međudržavnih i diplomatskih veza Crne Gore i Sjedinjenih Država, na dobrobit svih crnogorskih i američkih građana", zaključio je Đukanović u čestitki.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.