Veber: CG kao lider u regionu da pronađe oblasti u kojima može ostvariti progres

Veber: CG kao lider u regionu da pronađe oblasti u kojima može ostvariti progres

Ministar ekonomskog razvoja mr Jakov Milatović sastao se sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

Milatović je upoznao sagovornika sa radom i novom organizacijom Ministarstva na čijem je čelu, ali i sa izazovima sa kojima se susrijeće administracija. On je, kako je saopšteno iz njegovog resora, otvorio pitanje regionalne ekonomske integracije kao važnog aspekta daljem napredovanju ka članstvu u Evropskoj uniji.

Tom prilikom Milatović je predočio ambasadoru Veberu napore koje ministarstvo konstantno ulaže kako bi do kraja januara bio usvojen novi paket mjera podrške privredi, ali i probleme funkcionisanja Agencije za zaštitu konkurentnosti.

Ambasador Veber se zahvalio ministru na prijemu i poželio mu uspješan rad.

"On je istakao da su pandemija korona virusa i ekonomski oporavak glavni izazovi sa kojima se suočavaju sve zemlje svijeta, ali isto tako da će Njemačka ambasada biti partner Crnoj Gori za rješavanje istih. Ambasador je kazao da Crna Gora kao lider u regionu treba da pronađe oblasti u kojima može ostvariti progres misleći najprije na zelenu energiju i proizvodnu industriju, kao i na kreiranje povoljnog ambijenta za poslovanje kako bi privukla strane kompanije ali i zadržala svoj obrazovni kadar i smanjila odliv talenata.", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da će se intenzivirati ekonomska saradnja Crne Gore i Njemačke ambasade kroz sastanke sa biznis zajednicom, ali i osnivanjem Njemačkog biznis kluba u Crnoj Gori.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da njemačka ekspertiza može dati doprinos u rješavanju pitanja Agencije za zaštitu konkurentnosti. Intenziviranju saradnje između Njemačke i Crne Gore u ovoj oblasti pomaže već potpisan Memorandum o razumjevanju između njemčkog Saveznog ministarstva privrede i energetike i crnogorskog Ministarstva ekonomskog razvoja u ovoj oblasti.

Dogovoreno je da će u fokusu dalje kooperacije ova dva partnera biti i aktivnosti u cilju bolje promocije Crne Gore kao turističke destinacije u Saveznoj Republici Njemačkoj. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.