SNP: Novinarka Javnog servisa Tamara Nikčević radi na pogoršanju odnosa između Srbije i Crne Gore
Socijalistička narodna partija

"Pričom o "sedmom bataljonu" u Nikšiću nanosi političku štetu subjektima u Crnoj Gori"

SNP: Novinarka Javnog servisa Tamara Nikčević radi na pogoršanju odnosa između Srbije i Crne Gore

U još jednom od svojih ispada, novinarka Javnog servisa Tamara Nikčević sinoć je ustvrdila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić šalje kriminalce u Crnu Goru, tzv. novi "sedmi bataljon“ koji se u manastiru Đurđevi stupovi, pod rukovodstvom vladike Joanikija, organizuje kako bi uticao na predstojeće lokalne izbore u Nikšiću, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"S obzirom da se radi o zaista ozbiljnim kvalifikacijama, čija je očigledna namjera dodatno pogoršanje odnosa sa Srbijom, smatramo da se o ovoj temi moraju izjasniti nadležni u Radio-televiziji Crne Gore. Javnost mora znati da li je ovakve optužbe autorka emisije "Teleskopija“ iznijela uz znanje članova Savjeta RTCG i rukovodstva ili se radi o paušalnim ocjenama novinarke, koja se već "proslavila“ sličnim izjavama o ambasadorki SAD u Crnoj Gori", navode iz SNP-a.

SNP je pozvala nadležne organe da provjere da li u tvrdnjama novinarke Nikčević ima elemenata za pokretanje istražnih radnji, mada su kako navode bliži mišljenju da se radi o pukim glasinama i izmišljotinama kojima se želi nanijeti šteta pojedinim političkim subjektima u susret lokalnim izborima u Nikšiću. 

Ukoliko je tačno ovo drugo, iz SNP-a očekuju da novinarka Nikčević bude procesuirana zbog izazivanja panike i remećenja javnog reda i mira. 

"Ovakva praksa objavljivanja neprovjerenih i zlonamjernih informacija, i to sa frekvencija državne televizije, mora što prije stati kako bi se očuvao građanski mir u Crnoj Gori i prestalo sa daljim pogoršavanjem odnosa sa susjedima", poručuje se u saopštenju SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.