Abazović: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za Crnu Goru
Dritan Abazović i Mihajlo Trpkovski na sastanku

Potpredsjednik Vlade na sastanku sa Mihajlom Trpkovskijem

Abazović: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović ugostio je danas ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog.

Na početku razgovora Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i detaljnije upoznao ambasadora Trpkovskog sa online sastankom koji je juče održan sa prvim potpredsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

Abazović je naglasio značaj dobrih odnosa Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije za Zapadni Balkan, kao i značaj zajedničnog članstva u NATO savezu za stabilnost u ovom dijelu Evrope.

Ambasador Mihajlo Trpkoski je kazao da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da će to dovesti do bolje regionalne povezanosti, koja je preduslov za ekonomski prosperitet regiona.

Abazović i ambasador Trpkoski su se saglasili da Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju veže zajednička prošlost.

Takođe, oni su bili i jedinstvenog stava da treba nastaviti bilateralnu saradnju, pogotovo u smislu razmjene iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforme izbornog zakonodavstva, koja je od izuzetnog značaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.