Mandiću pritvor do 30 dana
Ilustracija

Mandiću pritvor do 30 dana

Danilu Mandiću, osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja i municija, određen je pritvor do 30 dana i sproveden je u istražni zatvor, saopšteno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije.

Mandiću je pritvor određen nakon saslušanja kod Sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Mandić je uhapšen prije dva dana u Podgorici po potjernici koja je raspisana za njim u avgustu prošle godine prilikom policijske racije nakon što je u jednom podgoričkom lokalu policija pronašla pištolj koji je dobio od strica Andrije Mandića, lidera Nove srpske demokratije.

U avgustu prošle godine izbila je svađa i tuča više osoba u podgoričkom lokalu “Riter”. Danilo Mandić je prijetio pištoljem P.K. i njegovom drugu F.F, koji je uspio da oduzme pištolj iz Mandićevih ruku i da ga preda obezbjeđenju kafića. Policiji je prijavljena tuča, nakon čega je identifikovan pištolj marke ,,frans polis” kalibra 7,65 mm (na slici) koji je imao metak u cijevi.

Danilo Mandić je od te noći bio u bjekstvu.

Istražitelji su utvrdili da je pištolj registrovan na treću osobu, kuma Andrije Mandića, koji mu ga je, kako je rečeno u izjavi pred policijom, ustupio prije nekoliko godina.

Tokom saslušanja, Andrija Mandić je u policiji potvrdio da je lično preuzeo pištolj od svoga kuma, da to nije prijavio, te da je pištolj držao u svojoj kući u Zagoriču, a potom je pištolj predao svom sinovcu Danilu.

Danilo Mandić slovi za bezbjednosno interesantnu osobu i hapšen je više puta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.