Disciplinski postupci protiv pet ambasadora koji se nisu došli na konsultacije
MVP

MVP pokreće

Disciplinski postupci protiv pet ambasadora koji se nisu došli na konsultacije

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, na čijem je čelu Đorđe Radulović, pokrenuće disciplinske postupke protiv pet ambasadora koji se nisu odazvali na konsultacije sa ministrom, a pritom nisu opravdali odsustvo.

Iz tog resora su za Dan kazali da bi nakon okončanja disciplinskog postupka tim licima mogao i prestati radni odnos.

"Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija) i Vera Kuliš (Njemačka), kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nijesu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije. Ambasadori koji opravdano nijesu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema pravovremeno su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da nijesu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara. Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga predstavlja težu povredu službene dužnosti, protiv opozvanih ambasadora će biti pokrenut disciplinski postupak. Okončanjem disciplinskog postupka opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova", pojasnili su iz MVP-a.

Zakonom o vanjskim poslovima, članom 113, propisano je da se za teže povrede službene dužnosti iz radnog odnosa može izreći više kazni, i to novčana od 20 odsto do 30 odsto zarade isplaćene za mjesec u kojem je novčana kazna izrečena u trajanju do šest mjeseci; zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine; zabrana napredovanja do dvije godine, kao i prestanak radnog odnosa.

MVP je sve ambasadore protiv kojih planira da pokrene disciplinske postupke, osim Kaluđerovića, prethodno opozvalo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.