Donald Tramp

Tramp se "odjavio" iz Bijele kuće

"Molimo se za uspjeh Bajdenove administracije, ponosan sam što nisam pokrenuo nijedan rat"

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp održao je oproštajni govor pred sutrašnju inauguraciju Džozefa Bajdena.

"Ove nedjelje će biti inaugurisana nova administracija i molimo se da ona uspije da održi Ameriku bezbjednu i prosperitetnu", rekao je odlazeći predsjednik prema odlomcima njegovog oproštajnog video obraćanja.

Kako je poručio, tokom mandata se uhvatio u koštac sa teškim bitkama i najtežim izborima.

"Kao rezultat naše hrabre diplomatije i principijelnog realizma, uspjeli smo da postignemo seriju istorijskih mirovnih sporazuma na Srednjem istoku. To predstavlja novu zoru za Srednji Istok i da vraćamo naše vojnike kući", poručio je.

Kako kaže, posebno je ponosan što je prvi predsjednik u nekoliko decenija koji nije pokrenuo nijedan novi rat.

Tokom govora osudio je nasilje tokom upada demonstranata u Kapitol Hil.

"Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na Kapitol. Političko nasilje je napad na sve ono što cijenimo kao Amerikanci, ono nikada neće biti tolerisano", poručio je odlazeći predsjednik.

On je obećao da će i dalje biti prisutan na političkoj sceni, napominjući da je ovo tek početak.

"Sada, dok se spremam da u srijedu u podne predajem vlast novoj administraciji, želim da znate da pokret koji smo započeli tek počinje", rekao je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.