Preminuo Saša Milačić, predsjednik Stonoteniskog kluba Budućnost
Saša Milačić

Od posljedica kovida

Preminuo Saša Milačić, predsjednik Stonoteniskog kluba Budućnost

Predsjednik Stonoteniskog kluba Budućnost, Saša Milačić preminuo je od posljedica Kovida-19, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Milačić je bio igrač Budućnosti, međunarodni sudija, član predsjedništva Stonotenskog saveza SFR Jugoslavije, predsjednik Stonoteniskog saveza Crne Gore, direktor i predsjednik STK Budućnost.

Za dopinos koji je dao stonom tenisu dobio je zaslugu počasnog člana Stonoteniske balkanske unije.

Milačić rođen je u Titogradu (današnjoj Podgorici) 1953. godine, a najveći dio radnog vijeka do penzionisanja proveo je u Izvršnom vijeću, kasnije Vladi Crne Gore, dugo godina na pozicijama savjetnika potrepdsjednika Vlade, a jedan period u privatnom sektoru.

Stoni tenis počeo je da igra u djetinjstvu u STK Gimnazijalac, nakon čega je klub fuzijom prešao u Budućnost, gdje je ostao do smrti.

"Naš klub ostvario je najznačajnije rezultate u posljednjih 30 godina od kada ga je on vodio. U tom periodu organizovana su prva međunarodna stonoteniska takmičenja i kampovi u našem gradu, 90-ih godina prošlog vijeka stigao je prvi kineski trener, počeli su i mnogi zapaženi rezultati", piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Navodi se da će Milačić ostati upamćen kao predsjednik Stonoteniskog saveza koji je tokom devedesetih godina pokrenuo u Svjetskoj stonotenioskoj uniji pitanje osamostaljenja.

"Za vrijeme njegovog mandata na čelu Stonoteniski savez je, naročito u periodu sankcija, obavljao i diplomatsko sportsku funkciju u Crnoj Gori. Stoni tenis se istakao kao sport koji je probio političke barijere, u tom periodu se ostvaruje uspješna diplomatsko sportska saradnja kroz organizovanje mnogobrojnih međunarodnih turnira i sportskih susreta", piše u saopštenju.

Navodi se da je njegovim odlaskom završena jedna istorijska etapa podgoričkog stonoteniskog kluba.

Milačić će zbog epidemiološke situacije biti sahranjen u najužem krugu porodice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.