Mitropolija crnogorsko-primorska donirala zlatni medaljon i novčana sredstva KCCG
Sa uručenja zlatnog lika Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, kovid odjeljenju Interne klinike

"Od ove ljubavi niko nema veće da ko život svoj položi za prijatelje svoje"

Mitropolija crnogorsko-primorska donirala zlatni medaljon i novčana sredstva KCCG

Otac Dragan Mitrović, starješina Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, danas je u ime Mitropolije crnogorsko-primorske odlikovao Internu kliniku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji daju doprinos kako bi se izborili sa virusom COVID-19. Takođe, donirana su i novčana sredstva u iznosu od 1.000 eura.

U zahvalnici koja je uručena se navodi sledeće:,,Božjom milošću, pravoslavni episkop Budimljansko-nikšićki, administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikije, odlikuje zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, kovid Odjeljenje interne klinike Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, zato što su svojim služenjem u vrijeme pandemije novog korona virusa svakodnevno, rizikujući sopstvene živote, potrudili se da ispune Hristove riječi. Od ove ljubavi niko nema veće da ko život svoj položi za prijatelje svoje. Dana, u prestolnom gradu Cetinju, o bogojavljanju 2021. godine, s Božjim blagoslovom, episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije”.

Tim povodom VD direktor Interne klinike dr Đorđije Krnjević se zahvalio na donaciji.

,,Želim da se zahvalim svima, u ime, prije svega, Interne klinike, takođe i u ime kompletnog Kliničkog centra . Ovo su, kao što svi znamo, jako teška vremena, kako za državu, tako i za naš narod, pogotovo za naše pacijente. Među njima ste bili i vi. Na žalost, neki više nisu sa nama, i mi ih se sa pijetetom sjećamo. Teška vremena iziskuju i jake i hrabre ljude. Mi se trudimo da budemo takvi i da u ovim vremenima odolimo izazovu”, kazao je Krnjević.

DrDJordjijeKrnjevicVDdirektorInterneKlinikeiOtacDraganMitrovicstarjesinaHramaHristovogVaskrsenjauPodgorici1024x678

Dr Đorđije Krnjević, VD direktor Interne Klinike i Otac Dragan Mitrović, starješina Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

“Takvi kakvi jesmo, dakle, bez straha, i te kako žudimo ponekad i za toplom riječju, za solidarnošću, za nekim gestom koji ste upravo danas vi upriličili sa ovom donacijom. Hvala Vam na tome i hvala što ste mislili na nas. Još jednom se pokazalo da je Mitropolija uz svoj narod i u ovim teškim vremenima.  Svaka pomoć je dobrodošla i ja Vam se toplo zahvaljujem u ime svih nas zaposlenih u Kliničkom centru”, poručio je Krnjević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.