Nema otvorenih pitanja: Odnosi CG i S.Makedonije primjer regionalne saradnje na Z. Balkanu
Abazović sa Grubijem na onlajn sastanku

Abazović razgovarao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije

Nema otvorenih pitanja: Odnosi CG i S.Makedonije primjer regionalne saradnje na Z. Balkanu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović obavio je danas online sastanak sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

Na početku razgovora potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i iskazao nadu da će, kada zdravstvene prilike to budu dozvolile, prvi potpredsjednik Artan Grubi posjetiti Crnu Goru, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Abazović je naveo da Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju karakterišu odlični odnosi, da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja i da su odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije primjer na kojem treba da se zasniva regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu.

Prvi potpredsjednik Grubi je naveo da prostora za unaprijeđenje ima i da je osnovni preduslov za nastavak već ispunjen, tim prije što dvije zemlje krasi odlična saradnja.

"U tom smislu, potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Grubi su dogovorili da u narednom periodu organizuju jedan sastanak u širem sastavu koji bi imao za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje na polju privredne saradnje.

Potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Grubi su se saglasili da je članstvo obje zemlje u NATO savezu značajno za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe, potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Grubi su jedinstvenog stava da evropske integracije predstavljaju perspektivu za Zapadni Balkan, kako u ekonomskom, tako i u smislu bolje regionalne povezanosti", saopšteno je iz kabineta Abazovića.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.