Vučić: Haradinaj opasan čovjek,
Vučić

Vučić: Haradinaj opasan čovjek, "velika Albanija" prijetnja i za Srbiju i za cio region

Ramuš Haradinaj je opasan čovjek, a "velika Albanija" bila bi prijetnja za Srbiju ali i cio region, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Komentarišući izjavu predsjednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da se zalaže za referendum za ujedinjenje s Albanijom, ako Kosovo ostane neučlanjeno i neintegrisano u EU i druge organizacije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija imati adekvatan odgovor.

"Oni su bili iznenađeni kada sam rekao da će Srbija imati adekvatan odgovor na takve najave. Ja nikome ne prijetim. Stvaranje 'velike Albanije' je prijetnja i za Srbiju i za region", rekao je Vučić. 

Prema riječima predsjednika Srbije Ramuš Haradinaj je opasan čovjek i vješt političar koji pledira na mjesto predsjednika Kosova.

"I ukoliko bi uz njega Aljbin Kurti bio premijer onda bi imali obje grane vlasti koja je za ujedinjenje sa Albanijom", naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da bi volio da je čuo više reakcija iz Vašingtona, Brisela i drugih centara moći.

"Da je neko u Srbiji govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu, ne samo da bi nam uveli sankcije, već bi nas skoro i bombardovali", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da Srbija nije "plitak potok" da svako može da je preskače na taj način. 

Komentarišući zahtjeve opozicije da se osnuje ministarstvo za izbore kao i da se uključi u uređivanje RTS-a Vučić je rekao da RTS moraju da uređuju profersionalci a ne da to bude bilo čija prćija.

"Što se tiče minsitarstva za izbore svakakvih sam se ludosti naslušao u poslednjih mjesec dana tako da to ne mogu više da slušam. Dijalog je za ozbiljne ljude", rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.