Nakon tri godine ponovo najuspješniji: Marko Drobnjak prvi doplivao do Časnog krsta(FOTO)(VIDEO)
Marko Drobnjak, foto: Kodex

Bijelo Polje

Nakon tri godine ponovo najuspješniji: Marko Drobnjak prvi doplivao do Časnog krsta(FOTO)(VIDEO)

Marko Drobnjak iz Bijelog Polja prvi je do časnog krsta doplivao ove godine na plaži Sinjavac u Nikoljcu gdje je održano tradicionalno bogojavljensko plivanje.

Nakon liturgije i uz blagoslov paroha i starješine Crkve Svetog Nikole u Bijelom Polju Milosava Jovanovića, oko dvadesetak mladih momaka skočilo je u hladni Lim, a Časni krst koji je sa čamca bačen  u vodu, prvi je podigao Drobnjak, baš kao i prije tri godine. 

"Učestvujem već šesti put za redom, a drugi put hvatam krst. Prvi put je to bilo 2018. godine i tad sam krst posvetio djevojci, ove godine ga posvećujem sebi", kazao je Drobnjak, kome kao i ostalim učesnicima temperatura od minus sedam stepeni jutros nije smetala.

1398541777809027426356344283679266596098527n

Učesnici ovogodišnjeg plivanja za krst, foto: Kodex

Lim, kako kaže nije bio hladan, jer ih je ljubav Božija čuvala i grijala.

"Na današnji dan krstio se gospod Isus Hrist u koga najviše vjerujemo i narod treba da se vrati crkvi više nego što je to slučaj danas, jer puno smo se udaljili od Boga, ali On je tu uvijek sa nama i pomaže nam i u dobru i zlu", poručio je Marko i dodao da će u bogojavljenskom plivanju za krst učestvovati svake godine, "dok je živ". 

1398718393124032403020437525455617037988775n

Jovanović, foto: Kodex

Paroh Jovanović poručio je okupljenim vjernicima da šire ljubav prema bližnjima.

"Ljubav prema bližnjima, a onda i ljubav prema Bogu samo je istinska i prava, jer nemoguće je ljubiti Boga, a ne voljeti svoga bližnjeg."


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.