Snažan zemljotres pogodio Argentinu i Čile, 6.4 Rihtera
Foto:Twiter@LastQuake

Snažan zemljotres pogodio Argentinu i Čile, 6.4 Rihtera

Snažan zemljotres, jačine 6,4 jedinica po Rihteru, pogodio je rano jutros sjeverozapad Argentine, u oblasti koja se graniči sa Čileom, zbog čega su potres osjetili stanovnici obje južnoameričke države.

Nije bilo izvještaja o eventualnim povredama, ali su pojedini gradovi ostali bez struje, javio je AP.

Američka geološka služba je rekla da je potres imao magnitudu od 6,4 stepena, a epicentar je bio 27,6 kilometara jugoistočno od grada Porsito na dubini od 14 kilometara.

Jak potres se osjetio i u glavnom gradu Čilea, Santjago de Čileu, koji se nalazi na oko 300 kilometara udaljen od oblasti pogođene zemljotresom.

Čileanski zvaničnici su saopštili da nije bilo zabilježene štete u toj zemlji.

Sa druge strane granice, u Argentini, mediji izvještavaju o gubitku električnog napajanja u domaćinstvima oko Porsita, a potres se osjetio i u supermarketima, gdje su namirnice padale sa polica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.