Aleksiću određen pritvor od 30 dana, negirao optužbe za silovanja
Miroslav Aleksić

Tereti se za 15 krivičnih djela

Aleksiću određen pritvor od 30 dana, negirao optužbe za silovanja

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom, a tereti se za 15 krivičnih djela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i oštećene, da ne ponovi krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

Sudija je odlučio da Aleksiću odredi pritvor od 30 dana.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke i oštećene, da ne ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda u roku od tri dana.

Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da se on tereti za osam krivičnih djela silovanje i sedam krivičnih djela polno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

“Od njih šest jedna je bila maloljetna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva”, navodi portparolka.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da s obzirom na težinu krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična djela izvršena od strane lica koje je uživalo povjerenje cjelokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična djela izvršena i prema maloljetnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku tužilaštvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

“Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaviještena”, navela je ona.

Aleksićevom saslušanju je prisustvovao njegov izabrani branilac, koji mu je prethodno odlukom tužilaštva bio postavljen kao branilac po službenoj dužnosti.

U policiji je sa Aleksićem bio njegov advokat Dragan Plazinić, ali je njemu istekla advokatska legitimacija, pa je zbog toga hitno bio angažovan branilac po službenoj dužnosti.

Aleksićeva porodica u međuvremenu je našla novog advokata.

MUP je juče nakon njegovog hapšenja saopštio da se Aleksiću na teret stavlja više krivičnih djela silovanja i nedozvoljene polne radnje, za šta mu prijeti do 15 godina zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.