Ispitni rok na Građevinskom fakultetu: Provjere znanja dugo traju zbog velikog broja grupa
Ilustracija

Ispitni rok na Građevinskom fakultetu: Provjere znanja dugo traju zbog velikog broja grupa

Provjere znanja na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore počele su 11. januara i trajaće do 14. februara ove godine.

Prodekanka za nastavu na ovom fakultetu doc. dr Ivana Ćipranić kazala je da se na ovom fakultetu  ispitni rok trenutno odvija u skladu sa rasporedima ispita istaknutim na sajtu fakulteta.

"Ispiti se realizuju u prostorijama Građevinskog fakulteta, uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja pandemije prouzrokovane virusom COVID-19. Pomenute mjere imaju za posledicu polaganje ispita u velikom broja grupa, što je donekle otežalo organizaciju završnih ispita. To se posebno ogleda u realizaciji ispita za čije polaganje je prijavljeno više 0d 100 studenata, a  na kojima provjere znanja traju četiri sata", saopštila je prodekanka Ćipranić.

Prema odluci Senata Univerziteta Crne Gore, odobren je dodatni ispitni rok za studente koji nijesu bili u mogućnosti da polažu ispit u januarskom ispitnom roku, zbog pandemije. 

Prodekanka Ćipranić je kazala da studenti koji žele da ostvare pravo na polaganje završnog ispita u dodatnom roku, dostavljaju prodekanu za nastavu rješenje o samoizolaciji ili pozitivan rezultat testa na korona virus.

"Za sada su četiri studenta zahtjevala ostvarivanje tog prava. Očekujemo da će do kraja ispitnog roka taj broj rasti. Dodatni ispitni rok će se održati u periodu 1. do 5. marta 2021. godine. Detaljni rasporedi polaganja biće istaknuti na sajtu fakulteta 15. februara 2021. godine", najavila je prodekanka Ćipranić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.