Muzičari pjevali ispred Skupštine: Tražimo da nam se obezbjedi minimum rada

Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore održalo je danas ispred zgrade Skupštine performans kako bi skrenuli pažnju, jer već 11 mjeseci kako kažu nemaju posla.

"Umjesto protesta, odlučili smo da sviramo i pjevamo, poštujući epidemiološke mjere, kako bi skrenuli pažnju, jer jedino tako i umijemo. Već 11 mjeseci nemamo posla i jedna smo od rijetkih profesija za koju se nisu našle mogućnosti i rješenja da opstanemo tokom epidemije. Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode. Većina nas nije dio nekih institucija i oslonjeni smo sami na sebe.Tražimo realnu mogućnost da nam se obezbjedi minimum rada i da se nađu načini da mi kao dio kulture društva, preživimo. Tražimo mogućnost da nastupamo par sati tokom dana, tražimo da emiteri forsiraju domaće autore i da nas primi Ministar finansija i socijalnog staranja. Tražimo podršku od vas", napisao je muzičar Danijel Alibabić na svom Instagram profilu.

Performansu je prisustvovao Bjelopoljac pjevač Isak Šabanović koji je istakao da je svima teška situacija, ali da se nadaju najboljem.

"Mi smo za vas bili tu kad su vaši bitni datumi bili u pitanju, dajte sada i nama priliku da zaradimo", poručio je Šabanović.

Pjevač Bojan Delić kazao je da živi od muzike, ali da od marta ne radi.

"Nadamo se da i za nas muzičare postoji način da se nađe način da zarađujemo za naše porodice. Tražimo tih dva sata preko dana, koliko se može", naveo je on.

Ivana Popović Martinović istakla je da od nadležnih traže model kojim bi im se omogućilo da rade, makar preko dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.